[SOLVED Partially] No Plymouth Screen on Shutdown/Hibernate

Questions specific to the KDE DE go here
User avatar
sumitb
Posts: 43
Joined: 17 Jan 2014 03:44
Location: Jakarta - Indonesia

[SOLVED Partially] No Plymouth Screen on Shutdown/Hibernate

Postby sumitb » 18 Feb 2014 14:52

Hi Friends,

I am on SolydK January update pack, fresh installed using January DVD ISO. As the title suggests, since some days I am not getting the plymouth splash screen at shutdown. Instead only a blank screen is shown for 10 seconds and the system shuts down or restarts normally. This has happened after changing many themes via the plymouth theme manager.

Also, I have noticed that on hibernating system, the current screen just freezes for some time and then system hibernates normally. On most other distros, at least some progress counter is displayed, at least on the text screen.

Any solutions for these? Has anybody else experienced these?
Machine: Lenovo G580, Corei5-3210M, 8GB DDR3 1600Mhz RAM, Intel HD4000, Seagate 500GB HDD, Intel HD-ALC269VC Audio, Broadcom BCM4313 WLAN, Atheros AR8162 LAN, Broadcom BCM20702A0 BT

OS: SolydK x64, SolydX x64 in VB
Alt OS: Windows 8.1 x64


User avatar
sumitb
Posts: 43
Joined: 17 Jan 2014 03:44
Location: Jakarta - Indonesia

Re: No Plymouth Screen on Shutdown and Hibernate

Postby sumitb » 21 Feb 2014 11:26

OK. Resolved the shutdown thing myself. While fiddling with settings sometime back, in System Settings > Login Screen > Shutdown > Boot Manager, i chose the Grub 2 option. That is what was causing this issue. Setting it to None resolved it.

But while hibernating, I am still not getting any progress....Lets see....
Machine: Lenovo G580, Corei5-3210M, 8GB DDR3 1600Mhz RAM, Intel HD4000, Seagate 500GB HDD, Intel HD-ALC269VC Audio, Broadcom BCM4313 WLAN, Atheros AR8162 LAN, Broadcom BCM20702A0 BT

OS: SolydK x64, SolydX x64 in VB
Alt OS: Windows 8.1 x64


User avatar
sumitb
Posts: 43
Joined: 17 Jan 2014 03:44
Location: Jakarta - Indonesia

Re: No Plymouth Screen on Shutdown and Hibernate

Postby sumitb » 02 Mar 2014 19:18

Found the answer to my hibernation issue in below thread...

http://forums.solydxk.nl/viewtopic.php?f=9&t=1827

This certainly doesn't shows the plymouth screen on hibernate but atleast it gives the percentage of work done. And the resume from hibernate happens with the plymouth screen in all its glory.

Marking the issue as partially solved.
Machine: Lenovo G580, Corei5-3210M, 8GB DDR3 1600Mhz RAM, Intel HD4000, Seagate 500GB HDD, Intel HD-ALC269VC Audio, Broadcom BCM4313 WLAN, Atheros AR8162 LAN, Broadcom BCM20702A0 BT

OS: SolydK x64, SolydX x64 in VB
Alt OS: Windows 8.1 x64


fkef
Posts: 83
Joined: 26 Aug 2013 11:45

Re: No Plymouth Screen on Shutdown and Hibernate

Postby fkef » 03 Mar 2014 21:57

sumitb wrote:OK. Resolved the shutdown thing myself. While fiddling with settings sometime back, in System Settings > Login Screen > Shutdown > Boot Manager, i chose the Grub 2 option. That is what was causing this issue. Setting it to None resolved it.

But while hibernating, I am still not getting any progress....Lets see....
Thanks for the tip.

It does not seems to be working for me. I still just have a black screen during shutdown or reboot.

User avatar
sumitb
Posts: 43
Joined: 17 Jan 2014 03:44
Location: Jakarta - Indonesia

Re: [SOLVED Partially] No Plymouth Screen on Shutdown/Hibern

Postby sumitb » 04 Mar 2014 14:35

Try changing the plymouth theme to something else. Regeneration of intramfs will resolve it i think. Once its resolved, you can change back to your old theme again.
Machine: Lenovo G580, Corei5-3210M, 8GB DDR3 1600Mhz RAM, Intel HD4000, Seagate 500GB HDD, Intel HD-ALC269VC Audio, Broadcom BCM4313 WLAN, Atheros AR8162 LAN, Broadcom BCM20702A0 BT

OS: SolydK x64, SolydX x64 in VB
Alt OS: Windows 8.1 x64



Return to “KDE specific (SolydK)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests