Lots of KDE issues after latest UP

Questions specific to the KDE DE go here
MasterF
Posts: 9
Joined: 13 Jul 2014 12:23

Lots of KDE issues after latest UP

Postby MasterF » 17 Oct 2014 07:48

Hello,

I'm using SolydK 64-bit and I've recently upgraded to the latest UP.

After the upgrade I've started having an issue: a Kresource migration tool would keep popping up and tell me it couldn't migrate the "Default Address Book". Additionally, Kmix and Klipper wouldn't start, and I couldn't watch stream any videos on the system (I've tried Youtube, minitube, Steam). I don't remember if I tried any local playback.
Anyway, I've fixed that issue by switching Akonadi to SQLite, deleting ~/.local/share/akonadi and letting it re-create it. After a restart the migration tool completed, and all the other issues were resolved as well.

Today, I've started having similar issues: Kmix and Klipper won't start, no video, Steam games won't get past the blank screen at the start. But, this time there's no migration tool complaining. I've tried doing the Akonadi trick again, switching it back to Mysql, but it doesn't help.

I'm currently at work, so I can't post details about the system, but in case any are needed I will do that as soon as possible. However, I think I'm not the only one affected by this issue.

User avatar
timber
Posts: 539
Joined: 11 Aug 2013 21:01
Location: Pacific Northwest

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby timber » 17 Oct 2014 23:22

This is a big UP with lots of changes, The Upgrade requires a few extras, especially if you do it via command line.
It's possible your upgrade didn't complete or missed something.
A pre-script/ dist-upgrade/ post-script is required, Update Manager should handle all but you may need to execute Update Manager via the command line.

First check your sources.list as shown here under SolydK
http://forums.solydxk.nl/viewtopic.php? ... 529#p14922

Next: To do the UP ... execute update manager via the command line

Code: Select all

$updatemanager
Check out the following thread, paying particular attention to the original post w/UP Instructions.
http://forums.solydxk.nl/viewtopic.php? ... 853#p45806

Since you have already tried an update and are experiencing issues it's likely that you will need to do as specified in this post:
http://forums.solydxk.nl/viewtopic.php? ... 853#p45835

If none of the above helps, get back to us and we will explore further.

timber
timber

Samsung R580-M430 @ 2.27GHz - 8 GB RAM
Geforce 310M w/ nvidia-driver
SolydX/SolydM - Kernel 3.14-2-amd64 - Update Pack: 2014.07.15
SolydK - Kernel 3.14-2-amd64 - Update Pack: 2014.07.15
SolydKBE - Kernel 3.2.0-4-amd64 - LTS Update Pack: 2014.07.15

MasterF
Posts: 9
Joined: 13 Jul 2014 12:23

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby MasterF » 20 Oct 2014 09:12

I just wanted to mention that I managed to fix the issue by reinstalling the 201407 ISO and then doing the update (through the Update Manager GUI) before installing any extras.

I've tried to fix it without reinstalling but I messed that up pretty bad :roll:. One thing that might have contributed (although, I can't be sure) is that I had the NVIDIA proprietary legacy drivers installed before doing the first update.

User avatar
timber
Posts: 539
Joined: 11 Aug 2013 21:01
Location: Pacific Northwest

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby timber » 20 Oct 2014 18:52

Glad things are up and running now.

Enjoy, :D
timber
timber

Samsung R580-M430 @ 2.27GHz - 8 GB RAM
Geforce 310M w/ nvidia-driver
SolydX/SolydM - Kernel 3.14-2-amd64 - Update Pack: 2014.07.15
SolydK - Kernel 3.14-2-amd64 - Update Pack: 2014.07.15
SolydKBE - Kernel 3.2.0-4-amd64 - LTS Update Pack: 2014.07.15

Firefly_Phil
Posts: 3
Joined: 29 Oct 2014 08:30

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby Firefly_Phil » 29 Oct 2014 10:26

I've found problems with setting up new users. Has anyone else found this?

ldvalle
Posts: 1
Joined: 29 Oct 2014 15:23

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby ldvalle » 29 Oct 2014 15:28

Hi. After last UP system settings don't work fine. Printer Settings is missing. Dolphin start really slowly. I've 32 bits version

User avatar
Snap
Posts: 1244
Joined: 25 Aug 2013 20:01
Location: Spain

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby Snap » 29 Oct 2014 20:09

This likely means that your installation is broken. -Mr Pixbuf.

Image

Firefly_Phil
Posts: 3
Joined: 29 Oct 2014 08:30

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby Firefly_Phil » 31 Oct 2014 13:31

further to my earlier post, I should add that that I have tried (in terminal)

sudo apt-get purge userconfig
sudo apt-get install kuser

Results are disappointing. userconfig is removed, sure, but kuser doesn't work properly - lots of error messages.

User avatar
zerozero
Posts: 5373
Joined: 10 Feb 2013 23:37
Location: West Midlands, England
Contact:

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby zerozero » 01 Nov 2014 00:22

Firefly_Phil wrote:Results are disappointing. userconfig is removed, sure, but kuser doesn't work properly - lots of error messages.
can you post those errors here?
bliss of ignorance

Firefly_Phil
Posts: 3
Joined: 29 Oct 2014 08:30

Re: Lots of KDE issues after latest UP

Postby Firefly_Phil » 03 Nov 2014 18:30

I've just tried this again, and it works! Perhaps a re-start was needed to activate.
How is everyone else getting on?


Return to “KDE specific (SolydK)”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests