[SOLVED] ufw KDE frontend doesn't run

Questions about networking.
In the Original Post please also include the output of inxi -FNzxx
ess82
Posts: 44
Joined: 16 May 2014 12:49

[SOLVED] ufw KDE frontend doesn't run

Postby ess82 » 01 Jan 2015 22:07

Hey guys, didn't need to edit FW rules for some time, I do now, but the kcm-ufw doesn't run. It appears in app launcher when I search for it, but clicking on it doesn't do nothing. Also can't find it in the app laucher manually, only via the search box.
UFW works well from the CLI, but I still would like to have the front-end back. Also reinstalling the module didn't help.

Last few lines from system log when tried to launch the module:

Code: Select all

Jan  1 22:03:58 dell-laptop kernel: [12855.541499] [UFW BLOCK] IN=wlan0 OUT= MAC=0c:84:dc:88:0f:b5:5c:7d:5e:73:a0:ca:08:00 SRC=178.27.94.38 DST=192.168.0.14 LEN=129 TOS=0x18 PREC=0x60 TTL=107 ID=25122 PROTO=UDP SPT=8621 DPT=8621 LEN=109 
Jan  1 22:04:08 dell-laptop kernel: [12866.185549] [UFW BLOCK] IN=wlan0 OUT= MAC=0c:84:dc:88:0f:b5:5c:7d:5e:73:a0:ca:08:00 SRC=95.131.128.101 DST=192.168.0.14 LEN=129 TOS=0x18 PREC=0x60 TTL=105 ID=10486 PROTO=UDP SPT=8621 DPT=8621 LEN=109 
Jan  1 22:05:04 dell-laptop kernel: [12921.883556] [UFW BLOCK] IN=wlan0 OUT= MAC=0c:84:dc:88:0f:b5:5c:7d:5e:73:a0:ca:08:00 SRC=62.241.225.28 DST=192.168.0.14 LEN=52 TOS=0x18 PREC=0x60 TTL=107 ID=16832 DF PROTO=TCP SPT=61259 DPT=8621 WINDOW=8192 RES=0x00 SYN URGP=0 
Jan  1 22:05:07 dell-laptop kernel: [12924.884359] [UFW BLOCK] IN=wlan0 OUT= MAC=0c:84:dc:88:0f:b5:5c:7d:5e:73:a0:ca:08:00 SRC=62.241.225.28 DST=192.168.0.14 LEN=52 TOS=0x18 PREC=0x60 TTL=107 ID=17939 DF PROTO=TCP SPT=61259 DPT=8621 WINDOW=8192 RES=0x00 SYN URGP=0 
Jan  1 22:05:13 dell-laptop kernel: [12930.861575] [UFW BLOCK] IN=wlan0 OUT= MAC=0c:84:dc:88:0f:b5:5c:7d:5e:73:a0:ca:08:00 SRC=62.241.225.28 DST=192.168.0.14 LEN=48 TOS=0x18 PREC=0x60 TTL=107 ID=19480 DF PROTO=TCP SPT=61259 DPT=8621 WINDOW=8192 RES=0x00 SYN URGP=0 
any suggestions?

kurotsugi
Posts: 2228
Joined: 09 Jan 2014 00:17

Re: ufw KDE frontend doesn't run

Postby kurotsugi » 01 Jan 2015 22:28

replace ufw with firewalld? the main benefit is that it is highly integrated with network manager so you can manage it with nm-applet.

ess82
Posts: 44
Joined: 16 May 2014 12:49

Re: ufw KDE frontend doesn't run

Postby ess82 » 02 Jan 2015 08:52

does that mean that I'll need to re-create all rules? or are they stored in iptables?

kurotsugi
Posts: 2228
Joined: 09 Jan 2014 00:17

Re: ufw KDE frontend doesn't run

Postby kurotsugi » 02 Jan 2015 19:33

I'm using the default rules so I'm not quite sure about it. you can create a backup for your setting just in case.

User avatar
Arjen Balfoort
Site Admin
Posts: 9282
Joined: 26 Jan 2013 19:36
Location: Netherlands
Contact:

Re: ufw KDE frontend doesn't run

Postby Arjen Balfoort » 03 Jan 2015 09:30

I have the same problem, but the GUI works from systemsettings.
I'll take a look at the launcher.


SolydXK needs you!
Development | Testing | Translations

User avatar
Arjen Balfoort
Site Admin
Posts: 9282
Joined: 26 Jan 2013 19:36
Location: Netherlands
Contact:

Re: ufw KDE frontend doesn't run

Postby Arjen Balfoort » 03 Jan 2015 11:54

I saw that kcm-ufw entered Debian experimental: https://packages.debian.org/experimenta ... w/download
I only had to change the version (0.4.3-1 to 0.4.3-3) and update the evolvere icon theme (for the nightly builds).


SolydXK needs you!
Development | Testing | Translations

User avatar
Arjen Balfoort
Site Admin
Posts: 9282
Joined: 26 Jan 2013 19:36
Location: Netherlands
Contact:

Re: ufw KDE frontend doesn't run

Postby Arjen Balfoort » 07 Jan 2015 13:13

If this issue is considered solved, please add "[SOLVED]" to the OP's subject.


SolydXK needs you!
Development | Testing | Translations

ess82
Posts: 44
Joined: 16 May 2014 12:49

Re: [SOLVED] ufw KDE frontend doesn't run

Postby ess82 » 08 Jan 2015 21:43

yes it works now, thank you


Return to “Networking”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests